Stall Kullens Arabstuteri

Stall Kullens Arabstuteri

*****

Här kommer du att kunna läsa om vad som händer på Stall Kullens Arabstuteri.

Det var inte...

*****Posted by mikaela 04 May, 2013 22:03:45

såhär det skulle bli....

I tisdags förlorade vi vår vackra ettåring Eclipse, älskade Garas sista föl <3

När vi tog in honom andades han fort, hade hög puls och bleka slemhinnor. Veterinären tillkallades men han blev mycket fort sämre och dog bara någon timme efter att vi tog in honom. Veterinären var toppen och gjorde allt hon kunde men tyvärr räckte det inte och tillslut blev vi tvungna att avliva honom.

Troligtvis var det någon form av kolik med misstänkt tarmvred.

Under kvällen när veterinären var där blir ytterligare en unghäst dålig men klarar sig med behandling.

Två dagar senare blir Eragon dålig, vid fyra tiden var han pigg och lekte med de andra unghingstarna i hagen. Två timmar senare står han med kraftig/snabb andning, puls på över 90 och bleka slemhinnor. Tack och lov piggnar även han till efter att veterinären behandlat honom.

Nu återstår frågan om varför de har blivit sjuka. Veterinären tror att det rör sig om någon form av förgiftning som ger koliksymtom, men av vad??

Hagen de har gått i är avstängt och prover har tagits på vatten och foder. Alla foderhäckar, vattenhinkar och liknande är noggrant rengjorda.

Nu håller vi tummarna för att vi kan hitta en orsak till varför de blivit sjuka så vi kan förhindra att någon mer blir sjuk.

Gara och Eclipse <3 Nu betar de återigen sida vid sida......

Ett stort tack till alla inblandade, Jenny, Kicki, veterinärerna Malin och Katarina, vår granne och sista men inte minst kommunen och länsstyrelsen som snabbt gav oss ett tillstånd att begrava vår vackra kille.

  • Comments(1)//stuteridagbok.stallkullensarabstuteri.se/#post152